top of page

FERRARİ MİAMİ İÇİN, EFSANE TASARIMINA GERİ DÖNÜYOR!

Ferrari'nin genellikle kırmızıyla özdeşleştiği bilinse de, geçmişte pilotların ve mekanikerlerin mavi kıyafetler giydiği ve bazen araçların mavi renkte yarıştığı dikkat çekiyor.


Mavi kıyafetli Ferrari sürücüleri

Miami GP için Ferrari, Charles Leclerc ve Carlos Sainz'in yanı sıra diğer takım üyeleri tarafından giyilecek özel bir PUMA koleksiyonuyla mavi rengi yeniden hayata geçiriyor.


1959'da, ABD Grand Prix'sinde Sebring'de dört Ferrari'nin biri mavi renge boyanmıştı. Takım, Tony Brooks, Cliff Allison ve Wolfgang von Trips için geleneksel İtalyan kırmızısı araçlarını kullanırken, Phil Hill'in Dino 246'sı ulusal yarış renkleri olan mavi ve beyaz bir burunla yarıştı.


En ünlü mavi Ferrari ise 1964 sezonunun sonunda geldi. Enzo Ferrari, spor yönetimiyle yaşadığı bir anlaşmazlık sonrasında takımını son iki yarıştan çekti ve bir daha asla İtalya'nın renkleriyle yarışmayacağını açıkladı.


Ancak, resmi Ferrari takımı Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yarışlara katılmazken, "Kuzey Amerika Yarış Takımı" adı altında temsil edildi ve pilotları mavi-beyaz araçlarla yarıştı.

John Surtees, ABD'deki yarışta mavi Ferrari'yi temsil etti.


1950'ler ve 1960'larda araçlarda nadiren görünmesine rağmen, Ferrari garajında mavi her zaman mevcuttu - çünkü o dönemde takımın pilotları ve teknisyenleri mavi tulumlar giyiyordu.


Bu, Modena'nın geleneksel renklerini yansıttı, ancak aynı zamanda kırmızı yarış kıyafetlerinin bulunmamasıyla da bağlantılıydı.


Son F1 pilotu olarak Niki Lauda'nın 1973'te mavi bir yarış tulumu giydiği ve geleneksel mavi kıyafetin 1974'ten itibaren kırmızıya geçtiği söyleniyor.


Miami Grand Prix'sinden ilham alan PUMA ve Ferrari, efsanevi mavi azzurro tulumları hatırlatan sınırlı bir koleksiyon sunacak.


Koleksiyon, takım ceketi, tişört ve Speedcat Pro yarış botu gibi etkileyici parçalarla birlikte klasik mavi tonları yeniden canlandıracak. Bu koleksiyon, Ferrari'nin yeni nesil hayranları için geçmişin anılarını canlandırmayı amaçlıyor.


Leclerc, Sainz ve Ferrari ekibi, Miami'deki hafta sonu boyunca bu koleksiyonun parçalarını giyerek azzurro mirasını canlı tutacak.


Tabi bazı Ferrari fanları bu haberler birlikte konsept tasarımlar yapmaya başladı bile;


PUMA x Scuderia Ferrari Miami Limited Edition Koleksiyonu, seçkin PUMA mağazalarında, Scuderia Ferrari satış noktalarında ve puma.com ile ferrari.com adreslerinde bulunabilir.

bottom of page