top of page

RUSSEL: "VERSTAPPEN Ä°LE TAKIM ARKADAÅžI OLMAK GAYET Ä°YÄ° OLUR"

Mercedes pilotu George Russell, Max Verstappen'in takıma katılmasının kendisi için bir problem teşkil etmeyeceğini söyledi.

Max Verstappen'in 2024 sezonu sonrasında Mercedes'e geçeceği söylentileri dolaşıyor.

Bu potansiyel transferle ilgili olarak Russell, "Ben hazırım," dedi.



"2022'de Lewis'in efsanevi kariyerinin ve kazandığı zaferlerin ardından Mercedes'e katılmak ve bu kadar uzun süre yarıştığı bir takıma dahil olmak hiç kolay değildi, ama ben bunu yaptım."


"Kendime güveniyorum. Aynı araçta en iyilerle rekabet etmek ve potansiyelimi göstermek zorundasınız, bu yüzden son üç yıldır Lewis'le takım arkadaşı olmak bunu sağladı."


"O, harika bir takım arkadaşı ve mükemmel bir sürücü. Her yarışta birbirimizi zorluyoruz. Bu yüzden Max'i memnuniyetle karşılayacağım; çünkü en iyilerle yarışmak istiyorum."


"Herkes yeteneklerini kanıtlamak ister, bu yüzden ben de buna hazırım,"

diye ekledi.


Russell'ın düşünceleri biraz daha açılınca, "Daha önce de söylediğim gibi, Mercedes'e katıldığımda 100'den fazla yarış ve altı şampiyonluk kazanmış bir takım arkadaşına katıldım."


"Son 2.5 yılda iyi bir performans gösterdiğime inanıyorum. Bu yüzden Mercedes'e veya herhangi birine kendimi kanıtlamam gerektiğini düşünmüyorum."


"Neler yapabileceğimi biliyorum ve sonuçlar da bunu gösteriyor. Kimse dünyanın en hızlı veya en iyi sürücüsü olduğunu bilemez. Çünkü sadece aracın izin verdiği kadar hızlı gidebilirsiniz."


"Herkes, takım arkadaşıyla karşılaştırılır ve ben ne kadar iyi bir takım arkadaşı olduğumu biliyorum."


"Evet, daha fazlasını göstermek istiyorum ve şampiyonluk için savaşmak istiyorum, ama Lewis'le birkaç yıldır takım arkadaşı olduğum için kendimi kanıtlamam gerektiğini düşünmüyorum."


Sonrasında, F1 testlerine başlayan ve 2025 için Mercedes ile adı anılan Kimi Antonelli hakkında sorulan bir soruya Russell şöyle cevap verdi: "Testlerde iyi işler yaptığını duydum, ancak tek başına sürüş yaparken karşılaştırma yapmak zor olabilir."


"Sadece deneyim kazanıyor. Gelecekte bir noktada Mercedes'te olacağına hiç şüphe yok; bu gelecek yıl mı olacak, yoksa sonraki yıllarda mı? Bunu zaman gösterecek. Ancak o, gerçekten harika bir sürücü."


"Alt kategorilerde her şeyi kazandı, bu yüzden önümüzdeki yıllarda Formula 1'de en iyilerle rekabet etmek için hiçbir neden yok."

bottom of page