top of page

ALONSO REDBULL YOLCUSU MU?

Red Bull Racing'in Fernando Alonso'yu 2025 için ana adaylardan birisi olarak gördüğü iddiaları artıyor.

Fernando Alonso

Hollanda Formula 1 basını Alonso - RedBull iddialarıyla alakalı bombalar patlatmaya devam ediyor. De Telgraaf'a göre Alonso ve RedBull cephesi "önemli görüşmeler" yaptı.


Bu görüşmeler devamında gerçekten bir transfer gerçekleşir mi bilemiyoruz ama, Max Versrappen - Mercedes iddalarının yavaş yavaş sonuç vermeye başladığını görüyoruz.


Biz Mor Sektör ekibi olarak bu görüşmelerin Versstappen'in yerine bir pilot arayışı durumunda gerçekleştiğini görüyoruz.


25 Yıldır Redbull'da çalışan Max'in mekanikerinin de istifası bize göre bu transferlerin ihtimalini arttırıyor. (Max - Mercedes) Ayrıca, Adrian Newey'in de Aston Martin cephesinden teklif aldığını düşünürsek bu olaylar Redbull cephesinde neler olduğunu düşündürüyor.


Fernando Alonso

Söylentilere göre geçen günler Redbull ekibi Horner konusu ile alakalı bir toplantı yaptı ve Redbull Horner'e tam yetki verdi. Ama Max, Horner'ın takımda kalması durumunda ayrılacağını belirtti.


Newey'in Aston Martin'e gitmesi durumunda muhtemelen Max'i de Aston kapacaktır.


Hem Horner'ın itibarının zedelenmesi hem de Max'in ayrılması Redbull F1 cephesine büyük zarar verir. Bu nedenle Redbull yeni bir ikona ihtiyaç duyar. Bu ise Alonso - Redbull transferinin ihtimalini kesinleştirir.


İspanyanın büyük spor gazetesi Marca ise şöyle yazdı; "Horner güçlü bir kart oynamaya ve Fernando'yu takıma getirmeye hazır."


"Yani Max, Red Bull Racing ile işbirliğine devam etmek istemezse, 40'lı yaşlarında bile 20 yaşında gibi yarışan başka bir şampiyona sahip olacaklar."


"2025 yılında kendisini üçüncü şampiyonluğu için mücadele etmesini sağlayacak bir aracın direksiyonunda bulabilir." denildi.


Bu konu Japonya'da Horner ve Alonso cephesine sorulacak gibi görünüyor.

bottom of page