top of page

ALONSO'NUN BAŞKA TAKIMA GİTME İHTİMALİ KALMADI!

Aston Martin, Fernando Alonso ile 2026 yılına kadar anlaşma imzaladığını açıkladı.


Fernando Alonso

Aston Martin, İspanyol pilot Fernando Alonso'nun geleceğiyle ilgili spekülasyonlara son verdi ve kendisiyle çok yıllık yeni bir anlaşma imzaladığını duyurdu.


Bu anlaşma, Alonso'nun minimum 2026 sonuna kadar takımda kalmasını ve 2027 için de bir opsiyonu içeriyor.


Alonso'nun sezon sonunda biten anlaşması, takımdan ayrılarak Mercedes veya Red Bull'a geçebileceğine dair söylentilere neden olmuştu.


Hatta bazıları spordan ayrılabileceğini bile iddia etmişti. Ancak Alonso, ilk seçeneği olarak gördüğü Aston Martin'de kalma kararı aldı.


Takım patronu Mike Krack, "Fernando'nun Aston Martin'deki geleceğini garantilemek harika bir haber," dedi.


Krack, Alonso'nun başarıya aç, formda ve takımı rekabetçi bir yapıya kavuşturmaya kararlı olduğunu belirtti.


Alonso ile yapılan bu uzun süreli anlaşma, takımın Honda ile güç ünitesi ortaklığının başlayacağı 2026 yılına kadar bir arada kalmalarını sağlayacak.


Krack, birlikte daha fazla başarı elde etmek için sabırsızlandıklarını ifade etti.


"Son 18 ayda güçlü bir çalışma ilişkisi kurduk ve bu projenin başarılı olduğunu görme konusunda aynı kararlılığı sergiliyoruz."


"Son birkaç aydır sürekli diyalog halindeydik ve Fernando sözüne sadık kaldı: yarışmaya devam etmek istediğine karar verdiğinde önce bizimle konuştu. Fernando bize inandığını gösterdi, biz de ona inanıyoruz."


"Fernando başarıya aç, her zamankinden daha iyi sürüyor, her zamankinden daha formda ve kendini Aston Martin Aramco'yu rekabetçi bir takıma haline getirmeye adamış durumda."


"Fernando ile yaptığımız bu çok yıllı anlaşma bizi Honda ile güç ünitesi ortaklığımızın başlayacağı 2026 yılında da bir arada tutacak."


"Birlikte daha inanılmaz anlar yaşamak ve daha fazla başarı elde etmek için sabırsızlanıyoruz." dedi.

bottom of page